DiDi

Premiere: 20 oktober 2002, Theater Provadja, Alkmaar

Wappa durft de straat niet meer op. Daar speelt een stel vervelende jongens wel heel erg de baas. Ze blijft liever in haar tuin. Heeft ze geen vrienden? Er is een mol met lekkere trek en de bejaarde raaf Mevrouw de Graaf. Maar dat is ook niet alles. Ze wenst een vriend. Eén voor altijd. Ze wenst DiDi. Didi komt van een andere planeet. Of is het Wappa zelf die niet helemaal van deze wereld is. Hij valt met ruimteschip en al haar tuin in. Maar of de vervulling van haar wens haar ook een vriend voor altijd brengt, is nog maar de vraag. DiDi is in ieder geval niet van deze wereld. DiDi is een humoristische en spannende voorstelling over de moed om te veranderen.

Dit was de eerste voorstelling waarbij poppenspeler/regisseur Neville Tranter mee werkte. Hij zou alle latere voorstellingen van Ila regisseren.

Kunstenaar en performance-artiest Piet-Jan Blaauw maakte een ufo die Ila met de voet kon besturen. Daardoor werd de opkomst van deze vliegende, rijdende schotel zo spectaculair dat de kinderen op de eerste rij vaak met hun benen omhoog zaten wanneer het lichtgevende gevaarte uit de rook en onder begeleiding van denderende muziek, op hen af kwam rijden.

Deze voorstelling is tot stand gekomen dankzij subsidies van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de provincie Noord-Holland

Spel

Ila van der Pouw

Tekst en Regie

Rob Bloemkolk

Poppen

Gerda Schimmel

Lichtontwerp

Toss Levy

Techniek

Irene Huig

Fotografie

Anne Alders

Coaching

Neville Tranter

UFO

Piet-Jan Blaauw