Klokkenluider van de Notre Dame

Premiere: 23 december 2020

In de beroemde kathedraal van Parijs, de Notre Dame, woont Quasimodo. Ieder uur hangt hij aan de enorme touwen om de zware klokken te luiden. Quasimodo is niet bepaald moeder’s mooiste. Hij weet dat hij lelijk is. En daarom blijft hij binnen. In de kerk, waar hij de baas is en zich veilig voelt. De waterspuwers maken het hem niet makkelijk met hun grappen, maar toch hebben ze Quasimodo in hun hart gesloten. Want Quasimodo heeft dat hart op de juiste plek. Dat weet ook Juliette, de lapjeskat van de klokkenluider, zijn beste vriendin. Ze vertelt hem alles wat er in de stad gebeurd. Overdag repeteert het nonnenkoor en veegt Marie, de schoonmaakster, de kerk aan. Het leven is overzichtelijk. Maar dan slaat een kermis haar tenten op rond de kathedraal. Quasimodo, nieuwsgierig als hij is, besluit behoedzaam een kijkje te nemen. Als betoverd ontdekt hij de prachtige danseres, Esmeralda. Buiten kijken en wijzen mensen hem na en als hij ook nog uitgelachen wordt is hij snel weer terug in de kerk. Maar dan gaan de deuren open. En danst er zomaar iemand de kerk en zijn leven binnen. Wat doet Esmeralda in de kathedraal? Is ze niet bang voor de klokkenluider? In de beslotenheid van de kerk ontstaat er een bijzondere vriendschap met een wel heel onverwachte wending. Over vriendschap en vertrouwen, maar bovenal een voorstelling over schoonheid.

Spel

Ila van der Pouw

Tekst

Rob Bloemkolk

Regie

Neville Tranter

Danseres

Noa Janssen

Danscoach

Cecile van den Idsert

Decor

Kathelijne Monnens (ontwerp), André (bouwer)

Poppen

Gerda Schimmel, Neville Tranter, Cynthia Borst

Techniek

Eelke Slooten / Yorick Terlouw

Animatie

Erik Hespe

Fotografie

Anne Alders

Flyer/Poster

Cynthia Borst

Boekingen

Bureau vanaf 2 (Nederland)
Theaterimpresariaat XL & Lapinne (België)

Hier treft u lesmateriaal aan behorende bij de voorstelling "De Klokkenluider van de Notre Dame". Indien u met uw school deze voorstelling bezocht heeft, kunt u dit lesmateriaal gratis downloaden.

Gebruik onderstaande links om het materiaal te downloaden.

Lesbrief De klokkenluider van de Notre Dame

Gebruik onderstaande links om de kleurplaten behorende bij de voorstelling De klokkenluider van de Notre Dame gratis te downloaden.

Kleurplaat Notre Dame Kleurplaat voorstelling