Titus, zoon van Rembrandt

Premiere: 23 en 24 oktober 2010 in Theater de Vest, Alkmaar

Je vader zal maar één van de beroemdste schilders van zijn tijd zijn. En dan raakt hij uit de mode. De verkoop loopt terug. Schuldeisers willen geld zien. En je vader verschuilt zich diep achter zijn schildersezel. Ondertussen is je opvoeding overgelaten aan alweer je twééde stiefmoeder. Een recept voor rampspoed? Het begin van een leven voor galg en rad? Niet als jouw naam Titus van Rijn is, de dwarse, slimme, levenslustige zoon van Rembrandt. Zijn vader meent dat Titus ‘ misschien een man in zijn hoofd maar nog een kind in zijn hart is.’ En Rembrandt kan het weten: hij heeft een scherp oog voor mensen.

Gelukkig heeft Titus een stiefmoeder met een ongewoon groot hart. Hendrickje Stoffels weet Titus met haar humor en vertelkunst de weg te wijzen. En wanneer financiële- en huiselijke problemen Rembrandt boven het hoofd lijken te groeien, blijkt Titus meer in zijn mars te hebben dan zijn vader durfde te vermoeden.

‘Titus’ is een voorstelling over opgroeien in de schaduw van roem en het licht van onvergankelijke kunst. Over je eigen weg vinden en daar trouw aan blijven. ‘Titus’ gaat over de kunst van het leven zelf.

Poppenspeler Ila van der Pouw is door haar vakmanschap, de wijze waarop zij door haar stemgebruik en manipulatie haar poppen tot leven laat komen één van de weinige poppenspelers die nog in de reguliere theaters speelt. In haar vorige voorstelling ‘Newton of de Appel die naar de Maan viel’ legde ze een relatie tussen wetenschap en kunst. In ‘Titus’ zal ze dat tussen klassieke beeldende kunst en beeldtaal doen. ‘Titus’ gaat over de sprekende kracht van het beeld. Beeldtaal, dus. En dat is de taal waar een nieuwe generatie kinderen in denkt en communiceert.

Boeken kan via: Theaterbureau Slot, tel: 020-4227899

Op kunstnet.tv kunt u een documentaire (25 min.) bekijken over de totstandkoming van Ila’s nieuwe voorstelling ‘Titus, zoon van Rembrandt’, gemaakt door Alef Starreveld en Ron Riem.

Danscoach

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Noord Holland.

Uit het Noordhollands Dagblad van 25-10-2010

TrailerDocumentaire gemaakt door Alef Starreveld en Ron Riem.

Hier treft u lesmateriaal aan behorende bij de voorstelling "Titus, zoon van Rembrandt" . Indien u met uw school deze voorstelling bezocht heeft, kunt u dit lesmateriaal gratis downloaden.

Gebruik onderstaande links om het materiaal te downloaden.

Lesbrief Titus

Onderstaande foto's zijn rechtenvrij te gebruiken voor plaatsing in kranten, huis aan huisbladen, tijdschriften en programmaboekjes e.d. onder vermelding van "foto: Anne Alders" De Foto's zijn in 300DPI.

Afspraken voor interviews zijn te maken via impresariaat Prima Rima impresariaat theaterbureau Slot .

Hier treft u de lichtplannen, technische lijsten en prie's aan.

Lichtplan Technische Lijst Prie