Workshops

Workshops op school:
de theatermaker in de klas


Ila geeft ook workshops. En dat zijn feestjes op zich. De kinderen bezoeken eerst de voorstelling, bij voorkeur in een theater. Een paar dagen later komt Ila naar school, in gezelschap van haar hoofdrolspelers . Ze vertelt over poppenspel, hoe de voorstelling is gemaakt maar vooral hoe je haar prachtige poppen kan bespelen.

Belangrijkste techniek waar kinderen mee kunnen experimenteren, is hoe je een pop ‘los van jezelf’ kan laten acteren. Om zo twee verschillende personages te laten ontstaan. En daarbij gaat het om beweging, stemgebruik en het subtiel manipuleren van de poppen. Deze technieken worden op een voor kinderen haalbaar niveau aangeboden. Kinderen in de klas reageren enthousiast en de hilariteit is groot onder de nieuw-geboren poppenspelers.

Kinderen leren dat een theatermaker het hele maakproces aanstuurt tot en met de première van een nieuwe voorstelling. Hoe dat gaat en wat daar allemaal bij komt kijken is een…..??

De workshops worden in de klas zelf gegeven. Het liefs in een klas met een digibord. Een workshop duurt een uur. Er kunnen 3 workshops op een ochtend worden gegeven.

Meer informatie? Neem contact op met theaterbureau Slot wolter@totslot.nl of stuur direct een mail aan info@ilavanderpouw.nlKlik op één van de plaatjes om grotere foto’s te bekijken!